April was bijzonder koud
Met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 6,7°C tegen een langjarig gemiddelde van 9,8°C was april een zeer koude maand. Sinds 1901 is april in veertien gevallen kouder geweest, maar vergeleken met de nieuwe normaal (1991-2020) is het uitzonderlijk te noemen. De laatste zeer koude april dateert van 1986 met 6,2°C.
04-05-2021
Koninklijke onderscheidingen voor Pieternel Levelt en Geert Jan van Oldenborgh
Bij de lintjesregen hebben KNMI’ers Pieternel Levelt en Geert Jan van Oldenborgh vandaag koninklijke onderscheidingen ontvangen. Gerard van der Steenhoven, hoofddirecteur van het KNMI, laat weten hoe verdiend deze prachtige onderscheidingen zijn en hoe ongelofelijk trots we zijn om Pieternel en Geert Jan als collega’s te mogen hebben.
26-04-2021
Zwerm aardbevingen in Zuid-Limburg
In Limburg heeft zich sinds 8 april een serie natuurlijke aardbevingen voorgedaan. Het merendeel van de bevingen vond plaats bij Voerendaal, waar ook de zwaarste beving plaatsvond met een magnitude van 1,8. 
09-04-2021
Europese award voor Geert Jan van Oldenborgh
Aan KNMI’er Geert Jan van Oldenborgh is de Technology Achievement Award 2021 toegekend door de European Meteorological Society (EMS). Met deze award eert de EMS Van Oldenborgh voor de ontwikkeling van de KNMI Climate Explorer. Dit is een unieke online applicatie die hoogwaardige klimaatdatasets eenvoudig toegankelijk maakt, maar ook de software bevat die klimaatanalyse mogelijk maakt voor de gebruikers.
08-04-2021
Geboortegrond KNMI van historisch belang
Sonnenborgh is tot ‘Historic Site’ benoemd door de European Physical Society (EPS). Op Sonnenborgh in Utrecht richtte meteoroloog Christopher Buys Ballot in 1854 het KNMI op. Op die plek werden de eerste weerberichten voor Nederland gemaakt, stelde Buys Ballot zijn befaamde wet op en werd een start gemaakt met internationale meteorologische samenwerking.
08-04-2021